Web Analytics Made Easy - Statcounter

همانطور که می دانید قالیشویی یا شستشوی فرش های دستباف با قالیشویی فرش های ماشینی تفاوت دارد و در شستشوی فرش های دستباف باید نکات ویژه ای را رعایت کرد . به دلیل این که فرش های دستباف جز صنایع دستی می باشند و بسیار ارزشمند هستند . شاید برای شما جالب باشد که بدانید صنایع دستی به چه چیزهایی می گویند و چرا فرش دستباف جز صنایع دستی محسوب می شود؟ و آیا شستشوی این فرش ها با دستگاه قالیشویی و یا تجهیزات قالیشویی امکان پذیر است؟ ما در ادامه به این سوالات پاسخ می دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صنایع دستی چیست و چرا فرش دستباف جز این صنایع محسوب می شود؟

صنایع دستی به مجموعه کالاهایی گفته میشود که به طور کلی با استفاده از دست ساخته می شوندو ابزارهایی که برای ساخت آنها بکار گرفته می شوند ،ابزارهایی ساده هستند.

روش های ساخت کالا به طور کلی دو دسته اند:1-کالاهایی که با ماشین آلات و تجهیزات مختلف ساخته میشوند،که معمولا این گونه کالاها به صورت انبوه تولید میشوند و دوم کالاهایی که با دست و ابزار ساده ساخته میشوند که همان صنایع دستی هستند.

البته صنایع دستی با کاردستی متفاوت است و معمولا علاوه بر داشتن نقش تزئینی مورد استفاده عملی هم قرار میگیرند،در حالی که کاردستی بیشتر جنبه تزئینی دارد. صنایع دستی به عنوان یک نیاز، کارهایی رسمی تلقی میشوند اما کاردستی بیشتر به صورت سرگرمی رواج دارد.

متولی صنایع دستی در ایران سازمان میراث فرهنگی می باشد و از مهمترین صنایع دستی ایران می توان:منبت کاری ، مینا کاری،سفال،فرش وقالی،گلیم را نام برد. 10ژوئن روزجهانی صنایع دستی است.

بسیار خب با توجه به توضیحاتی که در بالا ارائه دادیم مشخص می شود که فرش دستباف هم جز صنایع دستی محسوب می شود و مهم ترین دلیل آن نیز همان طور که از اسمش پیداست این است که فرش دستباف با دست بافته می شودو بی اغراق است اگر بگوییم فرش دستباف یکی از گران قیمت ترین و ارزشمند ترین صنایع دستی است.

با توجه به گران قیمت بودن فرش های دستباف و این که فرش دستباف در بسیاری از خانواده ها یک کالای سرمایه ای محسوب می شود شستشوی آن نیز اهمیت زیادی پیدا می کند و خیلی ها برای شستشوی آن ها خودشان اقدام می کنند و آن ها را به کارخانه های قالیشویی تحویل نمی دهند . اما عده ای هم هستند که می خواهند زحمت قالیشویی را متحمل نشوند اما نمی دانند که در کارخانه های قالیشویی فرش نفیسشان برای شستشو چه مراحلی را باید بگذراند . ما در ادامه شما را با مراحل مختلف قالیشویی در کارخانه آشنا می کنیم.

نحوه قالیشویی در کارخانه های قالیشویی

قالیشویی های مختلف با توجه به نوع امکانات و تجهیزاتی که در اختیار دارند روش های متفاوتی برای شست و شوی فرش دارند که ما در اینجا یکی از متداول ترین آن روش ها را توضیح می دهیم.

مرحله ی اول : در این مرحله دستگاه قالیشویی که دارای فرچه های دایره ای شکل  و چرخنده  است از روی فرش عبور میکند و همانطور که فرچه ها درتمام سطح فرش میچرخند و روی سطح فرش کشیده می شوند ، از روزنه  هایی که زیر دستگاه وجود دارد، آب روی فرش ریخته می شود . این کار معمولا چند باری انجام میشود تا فرش به خوبی خیسیده شود .

مرحله ی دوم: مرحله ی دوم ، مرحله ی  ریختن و پخش کردن ماده شوینده یا تاید بر روی تمام سطح فرش است . این مرحله با دستگاه خاصی انجام نمی شود و یک کارگر ماده شوینده را بر روی تمام سطح فرش می ریزد . 

مرحله ی سوم: مرحله ی سوم ، مرحله ای است که دستگاه قالیشویی مجددا باید از روی فرش شما عبور کند. در این مرحله مانند مرحله ی اول دستگاه از روی فرش عبور میکند و با چرخیدن فرچه ها روی سطح فرش ،شوینده به تمام قسمت های فرش نفوذ میکند . این کار به تشخیص مسئول یا کارگری چند بار انجام می شود و از مهم ترین مراحل قالیشویی مکانیزه است.

مرحله ی چهارم :مرحله ی چهارم ، مرحله ی آبگیری است . در اینجا فرش را لوله می کنند و آن را در دستگاه خشک کن فرش یا دستگاه آبگیر لوله ای  قرار می دهند تا آب فرش را بگیرد .

مرحله پنجم: مرحله ی پنجم ، مرحله ی آخر است که در آن  خشک کردن نهایی فرش صورت می گیرد . بعد ازینکه فرش از دستگاه خشک کن فرش یا آبگیر لوله ای بیرون می آید، آن را به سالن گرمخانه می برند تا فرش کاملا خشک شود و هیچ رطوبتی در آن باقی نماند.

 

بسیار خب با توجه به مراحلی که توضیح دادیم شما می توانید مراحل مختلف یک قالیشویی مکانیزه را در ذهن خود تصور کنید . اما شاید برای شما باز هم سوال باشد که فرش های گران قیمت را ، خودتان شست و شو دهید یا به کارخانه ها بسپارید ما در ادامه به این پرسش شما پاسخ می دهیم.

 

 برای فرش های دستباف شستشوی سنتی بهتر است یا شستشو در کارخانه های قالیشویی؟

شما در سطرهای بالا با مراحل مختلف قالیشویی در کارخانه ها آشنا شدید و برای شما مشخص شد که شستشوی فرش با دستگاه قالیشویی و به طور کلی در قالیشویی ها و زیر تجهیزات قالیشویی هیچ ایرادی ندارد و شما می توانید علاوه بر تحویل دادن فرش های ماشینی خود به قالیشویی ها ،فرش های دستباف و نفیس خود را نیز به آن ها تحویل بدهید و در این مورد هیچ گونه نگرانی نداشته باشید و ما به شما می گوییم که قالیشویی ماشینی برای فرش های دستباف حتی بهتر از شستشو به روش سنتی است . برای مثال در قالیشویی به روش سنتی برای خشک کردن فرش ها آن ها را یکی دو روز در فضای باز پهن می کنند و فرش ها مدت زیادی مرطوب می مانند . اما در کارخانه آن ها را به سالن گرمخانه می برند که خیلی زود تر فرش هارا خشک می کند و برای فرش های دستباف خیلی بهتر است که زودتر خشک شوند . به دلیل این که فرش های دستباف اگر مدت زیادی مرطوب و نم دار بمانند ممکن است حشره ی مضری به نام بید در آن ها رشد کند و این مورد در قالیشویی ماشینی هرگز اتفاق نمی افتد و شما می توانید با خیال راحت شستشوی فرش های دستباف خود را به قالیشویی های مجاز بسپارید.

ماشین سازی عزیزی بزرگترین سازنده دستگاههای قالیشویی وصادرکننده دستگاههای قالیشویی میباشد.

دستگاههای قالیشویی ماشین سازی عزیزی دارای ۱۰ سال خدمات پس از فروش و ۱ سال گارانتی میباشد.

ساخت وتولید دستگاههای قالیشویی در طرح های جدید ویژگی این ماشین سازی میباشد.

نمونه ای از دستگاههای قالیشویی تولید شده در این گروه :

دستگاه فرچه تک موتوره – دستگاه فرچه دوموتوره – دستگاه شلاقزن –  دستگاه آبگیر لوله ای با درب –  دستگاه آبگیر لوله ای بدون درب – دستگاه آبگیر غلطکی – دستگاه آبگیر دیگی – دستگاه اتوماتیک قالیشویی – دستگاه خاکگیر – دستگاه پتوشور و…..

شماره تماس : ۰۲۱۳۳۱۵۸۵۵۷ – ۰۹۱۲۵۰۹۵۹۹۴

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۴۹۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه

کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه در کتاب مقررات صادرات و واردات سال ۱۴۰۳ ایجاد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اختصاص کد تعرفه ملی برای انواع محصولات صنایع دستی، تدقیق در احصای آمار صادرات این محصول را به دنبال دارد و موجب افزایش دقت در برنامه‌ریزی‌ها، سیاست‌گذاری‌ها و هدف گذاری‌ها در حوزه صادرات صنایع دستی می‌شود.

با توجه به آمار بالای صادرات گیوه به ویژه از مناطق غربی کشور و با پیگیری‌های انجام شده توسط اداره کل بازاریابی و تجاری‌سازی معاونت صنایع‌دستی،‌ کد تعرفه اختصاصی با شرح «گیوه با رویه و زیره از جنس منسوج» در کتاب مقررات صادرات و واردات سال 1403 ایجاد شد.

حل مشکل ورود موقت و تردد وسایل نقلیه گردشگران خارجی به ایران

صادرکنندگان از این پس،‌ می‌تواندد کالای مذکور را با کد تعرفه اختصاصی آن در گمرک اظهار کنند.

انتهای پیام/ 

 

دیگر خبرها

  • جزئیاتی از رویداد طراحی و بسته‌بندی محصولات خانگی، صنایع دستی و سوغات
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • زنجان| صنایع‌دستی مردمی‌ترین مشارکت در جهش تولید است
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • تامین ارز برای واردات کالا‌های اساسی، صنایع و خدمات از ۴.۸ میلیارد دلار گذشت
  • سقوط فرش دستباف؛ صادرات به ۴۰ میلیون دلار رسید
  • مرزهای جغرافیایی صادرات فرش باید توسعه پیدا کند
  • نمایشگاه صنایع دستی در شاهرود گشایش یافت
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود