Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@20:38:14 GMT

قالیشویی، هنری والا در فرهنگ غنی ایرانی

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۴۲۴۴۹۶

قالیشویی، هنری والا در فرهنگ غنی ایرانی

قالی و فرش با نقش و نگار زیبا، علاوه بر اینکه به‌عنوان یک گستردنی سطح زمین را می‌پوشاند و راحتی بیشتری را در پی دارد. در تمدن ایران‌زمین جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است. درواقع فرهنگ ایرانی و تاریخ غنی ایرانی با فرش و قالی پیوند مستحکمی دارد که بر همگان واضح و مبرهن است.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام قالیشویی اقدسیه، قالیشویی به‌عنوان نمادی از پاکی و نظافت، در ذهن ایرانیان حک شده است، شور و شوق قالیشویی در ایام پیش از نوروز خود گواه این مطلب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قالیشویی نمادی از زیبایی و پاکیزگی

قالی و فرش با نقش و نگار زیبا، علاوه بر اینکه به‌عنوان یک گستردنی، سطح زمین را می‌پوشاند و راحتی بیشتری را در پی دارد. در تمدن ایران‌زمین، جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است. درواقع فرهنگ ایرانی و تاریخ غنی ایرانی، بافرش و قالی پیوند مستحکمی دارد که بر همگان واضح و مبرهن است.

همواره به خود می‌بالیم که فرش‌های ایرانی در سایر نقاط جهان کاملاً محبوبیت و ارزش خاص و بالایی را به خود اختصاص داده‌اند. کیفیت اعلا و جنبه تزیینی فرش‌های ایرانی و قالیشویی که در پی اهمیت فرش در ایران رواج پیدا کرده است، همواره هنری قابل‌ستایش و ارزشمند است.

برای به رسمیت شناختن هرچه بیشتر این صنعت در ایران، در سال ۱۳۵۱ اتحادیه صنف قالیشویان تاسیس شد. قالیشویی اقدسیه نیز با بیش از ۳۴ سال تجربه، یکی از معروف‌ترین‌های ایران در این صنعت می‌باشد.

نقش و نگار فرش ایرانی بیانگر حادثه یا رویداد و یا طبیعتی است که هزاران حرف برای بیننده در خود جای داده است. شاید به همین دلیل فرش برایمان باارزش است و زمانی که قصد داریم آن را به یک قالیشویی بسپاریم در انتخاب آن بسیار محتاط و با دقت عمل می‌کنیم.

تغییر سبک زندگی در دهه‌های اخیر موجب شده، نحوه شستن قالی نیز تغییرات چشمگیری داشته باشد. اگر در سال‌های دور به دلیل سبک و سیاق سنتی، شستشوی فرش با پارو و خشک‌کردن آن روی پشت‌بام‌ها را دیده باشیم اکنون بیشتر درک خواهیم کرد که تغییرات گسترده و مکانیزه شدن شستشوی قالی، با زندگی مدرن امروزی هماهنگی بیشتری یافته است. صنعت قالیشویی نیز مانند هر صنعت دیگری با توسعه تکنولوژی، روندی مدرن‌تر را در پیش‌گرفته است. اگرچه همیشه سبک و سیاق سنتی دلنشین است و یادآور روزهای گذشته، ولیکن این نیاز یک جامعه است که از روش‌های مدرن بهره‌مند شود. روش‌های مدرن شستشوی قالی، موجب راحتی بیشتر و زحمت کمتر شده است. از طرفی امروزه که زمان، ارزش والایی دارد، روش‌های مدرن برای مدیریت زمان بهتر پاسخگو هستند.

انتخاب بهترین قالیشویی و در ادامه حمل‌ونقل راحت‌تر، دریافت فرش از درب منزل و تحویل به‌موقع در درب منزل، این روزها با مشغله فراوان مردم و ترافیک‌های کلان‌شهری، مزیتی بس ارزشمند است.

شستشوی قالی به روش سنتی و خشک‌کردن کامل فرش بدون هیچ رطوبتی، تازه اگر هوای آفتابی یاری می‌کرد چند روزی به طول می‌انجامید. حال خشک‌کردن فرش، در قالیشویی مدرن، خود حکایتی قابل توجه است؛ و از فواید مدرنیته شدن و توسعه تکنولوژی در عصر شکوفایی صنایع است.

شستشوی قالی به روش مدرن، باید بتواند جوابگوی قشر وسیعی از مردم باشد که به لطف فضای مجازی و اینترنت، آگاهی بیشتری نسبت به صنایع مختلف و خدمات آن یافته‌اند. قالیشویی باید برای برآوردن نیاز بازار و رضایت صددرصدی مشتری، مجهز به تجهیزات تمام اتوماتیک، دستگاه‌های خشک‌کن و ضربهزن‌های صنعتی باشد. از طرفی در هر صنعتی برای موفقیت باید شناخت کافی از بازار، گروه هدف، ابزار جانبی کار، تکنولوژی و تجهیزات بروز، وجود داشته باشد. بهترین قالیشویی در نظر مردم، علاوه بر اینکه به شستشوی قالی مسلط است، باید شناخت کاملی از انواع شوینده‌های قوی و اطلاعات بروز برای لکه‌زدایی و زدودن غبار، از فرش‌های ماشینی و دستی داشته باشد.

این روزها توجه به پاکیزگی محیط‌زیست، ارزش نهادن به انرژی مصرفی و به حداقل رساندن ان، باید در زمره اهداف قالیشویی جای بگیرد. چراکه مسئله‌ای پراهمیت است.

با توجه به اینکه فرش‌ها و قالی‌ها از اقلام ضروری و نسبتاً گران‌قیمت در منزل هستند، لذا سپردن آن‌ها به افراد حرفه‌ای امر مهمی است. افرادی که سال‌ها در این صنعت فعالیت داشته‌اند و با جنس و تاروپود انواع فرش دستی و ماشینی و مقاومت هر یک با توجه به تولید کننده آن آشنا باشند. روند شستشو و غبارروبی می‌تواند بدون هیچ آسیبی و با رعایت کامل موازین شستشو و مسایل بهداشتی انجام شود.

آنچه ما از یک قالیشویی انتظار داریم، این است که:

فرش‌های ما جز وسایل ضروری و تقریباً گران و باارزش در زندگی ما هستند. گاهی ما به کفش‌هایمان دلبستگی معنوی بیشتری داریم تا دلبستگی مادی، بنابراین نیاز داریم که افراد حرفه‌ای و متخصص که با انواع مواد شستشو، انواع لک، رفو و همچنین با تاروپود فرش، اعم از دستی یا ماشینی، آشنایی و تبحر کامل دارند، عمل شستشوی فرش را بر عهده بگیرند. در این صورت است که نیروی انسانی کاردان در کنار تجهیزات مدرن، مکمل یکدیگر شده و بهترین نتیجه حاصل خواهد شد.

قالیشویی اقدسیه با تجهیزاتی کاملاً مدرن و اتوماتیک در کنار نیروی انسانی ماهر و کاردان، توانسته است گام‌های موثری در این صنعت و در راستای رضایت مشتری بردارد.

· رعایت کامل موازین بهداشتی

· رعایت موارد لازم در حمل‌ونقل و بسته بندی مناسب فرش‌ها از مبدا به قالیشویی

· نحوه شستشو فرش‌های دارای پرز بلند و یا پرز کوتاه

· ریشه‌شویی حرفه‌ای

· غبارگیری، با ضربه زن‌های بروز صنعتی و دستگاه‌های پیشرفته مکش

· استفاده از تجهیزات پیشرفته خشک‌کن و گرمخانه مدرن و جلوگیری از شکستن و خمیدگی فرش در این مرحله

· خدمات جانبی قالیشویی اقدسیه در راستای رضایت هرچه بیشتر مشتری: شستشوی حرفه‌ای مبلمان و موکت، انواع روش‌های مبل شویی، لکه‌گیری، رفوگری، تعمیر فرش، ریشه شویی و شستشوی حرفه‌ای فرش‌های دارای پرز بلند،

· درنهایت کارشناسان قالیشویی اقدسیه، بر نحوه انجام و نتیجه کار، نظارت کافی خواهند داشت.

جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با شماره تلفن ۲۲۴۵۶۵۶۵-۰۲۱ تماس و یا به وب‌سایت www.carpetaghdasieh.com مراجعه کنید.

انتهای رپرتاژ خبری

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قالیشویی بهترین قالیشویی غبارروبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۴۲۴۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد

مدیرکل صدا وسیمای فارس از برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور در شیراز خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، احمد پهلوانیان در جلسه شورای عشایری استان اظهارداشت: تنوع در موسیقی، زبان و گویش‌های مختلف، فرهنگ و آداب و رسوم بسیار متنوع، پوشش‌های زیبای زنان و مردان، غذا‌های سنتی و... در جای جای استان، گویای اقوام مختلف در آن سرزمین است و فارس با این ویژگی، به حق ایرانی کوچک و سرزمین رنگین کمان اقوام است.

وی با تأکید بر وحدت اقوام ایرانی بیان کرد: مؤلفه ایران قوی در سایه «وحدت اقوام ایرانی» شکل گرفته و توسعه وحدت بین اقوام و ترویج این فرهنگ وظیفه همگانی است.

پهلوانیان با تأکید بر ظرفیت‌های اقوام و عشایر در استان یادآور شد: می‌طلبد مدیران ارشد استان و رسانه با هدف ایجاد وحدت، نمایش جذابیت‌ها، فرهنگ، تمدن و هویت اقوام، عشایر و ایلات ساکن در استان و با تکیه بر دو اصل هویت‌محوری و عدالت‌گستری، عملیات رسانه‌ای ویژه‌ای را طراحی کنند.

مدیرکل صدا و سیمای فارس از برگزاری نخستین جشنواره تولیدات رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور در سطح ملی و با محوریت استان فارس در بهمن‌ ماه خبر داد و گفت: برگزاری این جشنواره می‌تواند یک رویداد ارزشمند فرهنگی در پاسداشت اقوام و عشایر و معرفی فرهنگ و هویت این بخش و پررنگ‌تر شدن جایگاه اقوام و عشایر کشور باشد.

وی، معرفی ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی، اقتصادی، اجتماعی اقوام و عشایر، بسترسازی تقویت وحدت و افزایش تعامل بین اقوام کشور، توجه به اشتراکات فرهنگی، مذهبی و آئینی اقوام ایرانی، توجه به عشایر به عنوان قطب مولد کشور و توجه به نقش تاثیرگذار زنان عشایر در عرصه‌های مختلف و نقش مدیریتی آنان در تحکیم بنیان خانواده را بخشی از اهداف این جشنواره عنوان کرد.

مدیرکل صدا و سیمای فارس افزود: این جشنواره در دو بخش تولیدات مراکز استان‌ها و بخش مردمی مدنظر است که شامل تولیدات رادیویی، تلویزیونی، و مجازی است.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • شستشوی مخزن زمینی ۱۰۰ مترمکعبی روستای عسگرآباد ارومیه
  • برگزاری محفل شعر گویشی شاعران بختیاری در دزفول
  • سالن کنسرت در ملایر ساخته می شود
  • اهمیت دوچندان صنعت نفت با فرهنگ‌سازی و اثرگذاری در حوزه هنر
  • فراخوان پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کوثر منتشر شد
  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • نقش فیلم، بازی و موسیقی روشنگرانه در ترویج فرهنگ حجاب
  • مراسم دهه کرامت در لرستان با محوریت مردم برگزار می‌شود
  • هیچ نهادی مجاز به لغو کنسرت‌ها نیست/ در سوگِ مرگِ «موسیقی هنری»
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد